+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 7 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61
    EKSPERT
    Kosmetologii
    LemonySnicket is on a distinguished road Avatar LemonySnicket
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie Najlepsza metoda na trądzik

Witam wszystkich, chciałabym poznać wasze opinie dotyczące usuwania zmian trądzikowych, jak myślicie co jest najlepsze, kwasy, antybiotykoterapia, laseroterapia, dermabrazja, retinoidy lub inne zabiegi, Podzielmy się opiniami na ten temat, zwłaszcza tymi praktycznymi Oraz czy warto podejmować się tego problemu w gabinecie, czy od razu odsyłać do dermatologa

koktajl is on a distinguished road Avatar koktajl
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

hej! To wszystko zależy jakiego rodzaju są te zmiany trądzikowe, jeżeli jest to trądzik zaskórnikowy to nie ma problemu można się w gabinecie podjąć różnych metod pozwalających na jego usunięcie, Jeśli jednak jest to trądzik różowaty, grudkowy, guzkowy z naciekami, krostkowy, uważam, że należy takiego pacjenta wysłać do dermatologa Wówczas on zastosuje leczenie, a nie usuwanie objawów. Wówczas po wizycie u dermatologa, klient może udać się do naszego salonu w celu złagodzenia objawów.....

EKSPERT
    Kosmetologii
    ela30 is on a distinguished road Avatar ela30
    Dziękuję za odpowiedź!
    1

Domyślnie

Każda z tych metod jest inna i ma troszkę inne zadanie. Na trądzik zaskórnikowy i przy okazji przebarwienia pozapalne dobrze działa
    Roztwór Jessnera:
    - mieszanina rezorcynolu, kwasu salicylowego, kwasu mlekowego i 95% etanolu

Preparat jest nakładany na skórę za pomocą pędzelka. Bezpośrednio po zabiegu skóra jest bardzo rozjaśniona, właściwe złuszczanie zaczyna się po 3-4 dniach.

Świetny jest również peeling mix3:
    kwas azelainowy- wykazuje działanie antybakteryjnie, hamuje rozwój bakterii wywołujących trądzik. Normalizuje wydzielanie sebum, hamuje depigmentację,
    kwas cytrynowy - działa przeciwbakteryjnie
    kwas mlekowy- posiada wysoką zdolność wiązania wody,
    kwas kojowy wykazuje działanie depigmentacyjne ponieważ hamuje tyrozynazę
    kwas fitynowy - działa jako przeciwutleniacz, wiąże miedż i hamuje melanogenezę.
    kwas pirogronowy - stymuluje wytwarzanie fibroblasty do wytwarzania m.in. kolagenu i elastyny
    Kwas salicylowy działa keratolitycznie, oczyszcza ujścia gruczołów łojowych, hamuje rozwój bakterii

Wykonywane są 4 zabiegi w ciągu 15 dni

Do bardzo zaawansowanego trądziku z naciekami, guzkami, krostkami itp niestety niezbędna jest interwencja dermatologa- i ANTYBIOTYKOTERAPIA, nie dopuszczalne jest oczyszczanie manualne!

EKSPERT
    Kosmetologii
    trees is on a distinguished road Avatar trees
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Tak ogólnie trądzikiem zaawansowanym powinien przy okazji zająć się lekarz dermatolog. Tak ogólnie przy trądziku zaskórnikowym dobrym rozwiązaniem będzie:
    - : peeling kwaitacyjny poprawia ukrwienie skóry, oczyszcza gruczoły łojowe, przy pomocy peelingu kawitacyjnego do skóry można wprowadzić różne substancje czynne,
    - Jonoforeza - za pomocą prądu stałego wprowadza się w głąb skóry substancje o działaniu przeciwzapalnym i zmniejszającym czynność gruczołów łojowych,
    - laseroterapia - dzięki odpowiedniej długości wiązki lasera niszczone są patogeny odpowiedzialne za powstawanie trądzika,
    - złuszczanie kwasami owocowymi

EKSPERT
    Kosmetologii
    Margola is on a distinguished road Avatar Margola
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 3 razy w 1 poście

Domyślnie

Kwas cytrynowy i mlekowy działają również rozjaśniająco poprzez zakwszaszenie środowiska i blokowanie syntezy melaniny.

Dzięki za "mieszanki", chyba spróbuję.

Swoją drogą- bardzo przetłuszcza mi się skóra w okolicach ramion, dekoltu i pleców, pory zatykają się (czasem tworzą się stany zapalne), ale głównym problemem są właśnie zaskórniki. O dziwo na twarzy problem jest o wiele, wiele mniejszy. Stosowałam Zineryt, ale niestety z marnym skutkiem. Peelingi i dostępne w drogeriach i kosmetyki do cery tłustej i trądzikowej nie dają rady. Może możecie mi coś polecic? Co do mieszanek to na pewno spróbuję.

EKSPERT
    Kosmetologii
    mimi is on a distinguished road Avatar mimi
    Dziękuję za odpowiedź!
    5
    Dziękowano 16 razy w 9 postach

Domyślnie

ja podebrałam siostrze, która ma problem z trądzikiem krem brevoxyl - z nadtlenkiem benzoilu; ja jako takiego nie mam problemu z trądzikiem, jedynie w niektórych partiach twarzy mam zaskórniki i działa na nie świetnie, chociaż wysusza bardzo skóre..ale mam na to sposób i najpierw kłade delikatny krem nawilżający a poźniej to i już nie narzekam

EKSPERT
    Kosmetologii
    Moderator
    natina2 is on a distinguished road Avatar natina2
    Dziękuję za odpowiedź!
    8
    Dziękowano 34 razy w 28 postach

Domyślnie

no brevoxyl to taki wysuszacz straszny u mnie niestety odpada.
    lic.kosmetolog, uczennica podologii

EKSPERT
    Kosmetologii
    Margola is on a distinguished road Avatar Margola
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 3 razy w 1 poście

Domyślnie

Stosuję emulsję do mycia z nadtlenkiem benzoilu (Lubexyl chyba?), którą stosuje się jak mydło (myjesz i spłukujesz), ale niestety marne rezultaty

EKSPERT
    Kosmetologii
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Co myślicie o terapii niebiesko - czerwonym swiatłem, czy to nie jakieś zaciemnianie oczu pacjentom?
    producent pisze:
    Po dwunastu tygodniach zabiegów z przenośnym źródłem światła zaobserwowano znaczną poprawę w 76% przypadków zmian zapalnych. Badacze oraz pacjenci opowiadali sie za terapią niebieskim i czerwonym światłem. Największa ilość pacjentów w tej grupie osiągnęła poprawę zdrowia lub zupełnie pozbyła się trądziku.

Badacze doszli do wniosku, że niebieskie oraz czerwone światło działa synergicznie w procesie leczenia trądziku, mając jednocześnie działanie antybakteryjne oraz przeciwzapalne, stanowiąc skuteczną i bezpieczną metodę pozbawioną skutków ubocznych dla zdrowia pacjenta.

"Leczenie niebieskim światłem to ogromny przełom w nauce. Może być wspaniałą alternatywą dla tych pacjentów, którym tradycyjne terapie dały niewielki efekt..."

Dr. Arielle NB.Kauvar

Terapię niebiesko-czerwonym światłem uznano za efektywną i bezpieczną metodę leczenia trądziku pozbawioną skutków ubocznych.

British Journal of Dermatology

Program badań kosmicznych NASA dowiódł, że terapia światłem przy użyciu diod elektroluminescencyjnych (LED Light Therapy) przyspiesza proces gojenia ran oraz wzrost tkanki ludzkiej. Stwierdzono również, że energia dostarczana za pomocą światła diod LED usprawnia metabolizm komórkowy, przyspiesza odbudowę oraz uzupełnia braki zniszczonych komórek.
    Terapia światłem LED stała się skuteczną metodą stosowaną w leczeniu i profilaktyce wielu chorób.
    LEMONY SNICKET

EKSPERT
    Kosmetologii
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Co myślicie o terapii niebiesko - czerwonym swiatłem, czy to nie jakieś zaciemnianie oczu pacjentom?
    producent pisze:
    Po dwunastu tygodniach zabiegów z przenośnym źródłem światła zaobserwowano znaczną poprawę w 76% przypadków zmian zapalnych. Badacze oraz pacjenci opowiadali sie za terapią niebieskim i czerwonym światłem. Największa ilość pacjentów w tej grupie osiągnęła poprawę zdrowia lub zupełnie pozbyła się trądziku.

Badacze doszli do wniosku, że niebieskie oraz czerwone światło działa synergicznie w procesie leczenia trądziku, mając jednocześnie działanie antybakteryjne oraz przeciwzapalne, stanowiąc skuteczną i bezpieczną metodę pozbawioną skutków ubocznych dla zdrowia pacjenta.

"Leczenie niebieskim światłem to ogromny przełom w nauce. Może być wspaniałą alternatywą dla tych pacjentów, którym tradycyjne terapie dały niewielki efekt..."

Dr. Arielle NB.Kauvar

Terapię niebiesko-czerwonym światłem uznano za efektywną i bezpieczną metodę leczenia trądziku pozbawioną skutków ubocznych.

British Journal of Dermatology

Program badań kosmicznych NASA dowiódł, że terapia światłem przy użyciu diod elektroluminescencyjnych (LED Light Therapy) przyspiesza proces gojenia ran oraz wzrost tkanki ludzkiej. Stwierdzono również, że energia dostarczana za pomocą światła diod LED usprawnia metabolizm komórkowy, przyspiesza odbudowę oraz uzupełnia braki zniszczonych komórek.
    Terapia światłem LED stała się skuteczną metodą stosowaną w leczeniu i profilaktyce wielu chorób
    LEMONY SNICKET