+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 61
    Związany zawodowo
    kremzeslimaka is on a distinguished road Avatar kremzeslimaka
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie

Kremy ze "slimaka" to nie sa kremy, do ktorych pakuje sie slimaka czy sluz ze slimaka. Substancja czynna jest ekstrakt ze sluzu slimaka, ktory pozyskuje sie owszem ze sluzu ale warunkach laboratoryjnych pod stala kontrola sanitarna. Najwyzszej jakosci ekstrakt jest pozyskiwany ze sluzu slimakow Helix Aspersa Muller zyjacych w Chile. Pozyskac sluz nie jest latwo, jeszcze trudniej wyekstrahowac wyciag, ktory jest specyfikiem bardzo niestabilnym, delikatnym i trudnym w transporcie, totez nie jest to specyfik tani. Na dodatek zeby nie zaszkodzil skorze musi byc z pewnego zrodla. Nie dosc, ze powinien byc odpowiednio pozyskiwany to jeszcze poddawany stalym badaniom na obecnosc toksyn, ktore to slimaki rowniez wydzielaja.
    Hodowle slimakow tez sa objete rygorystycznymi przepisami sanitarnymi. Aby slimaki wytwarzaly dobrej jakosci sluz musza byc zdrowe, miec odpowiednio regulowany tryb zycia (mozna powiedziec "cykl pracy" i "cykl odpoczynku"), odpowiednia diete i warunki do zycia. Slimak wydziela dwa rodzaje sluzu, a tylko jeden z nich ma dzialanie ochronne, antyoksydacyjne, regenerujace, nawilżajace i bakteriobjcze rowniez w przypadku tkanek ludzkiej skory. Te dwa rodzaje sluzu nie moga zostac zmieszane, wlasnie z uwagi na odchody i toksyny.

Nie ma powodow by obawiac sie kremow z ekstraktem ze sluzu slimaka. Dobrze skomponowane sa powszechnie stosowane jako kremy przeciwzmarszczkowe i przy takich problemach skornych jak przebarwienia, tradzik i zmiany tradzikowe, blizny pooperacyjne, pooparzeniowe, uciazliwe wypryski itp.

Dobrej jakosci krem z ekstraktem ze sluzu slimaka nie moze byc tani (przedzial cenowy 25-35 USD, choc sa i drozsze do 70 USD), a te made in Chile sa najwyzej cenione miedzy innymi ze wzgledu na obowiazujace tam przepisy sanitarne, ktore gwarantuja jakosc ekstraktu. Wiele kremow "ze slimaka" dostepnych w Polsce to nie sa kremy zawierajace ekstrakt ze sluzu, a tylko cos co skladem probuje ten ekstrakt odtworzyc. Celuja w tym glownie mazidla z amerykanskiego ebaya sprowadzane bez zadnej kontroli do Polski czy tanie kremy rodem z Hiszpanii. Krem zawierajacy odpowiednie stezenie prawdziwego ekstraktu nie moze kosztowac 10 USD!

Dlatego zanim zdecydujemy sie na zakup kremu "ze slimaka" musimy sprawdzic jego sklad. Oficjalna nazwa ekstraktu ze sluzu slimaka Helix Aspersa Muller zatwierdzona przez INCI to snail secretion filtrate i tak podany skladnik gwarantuje, ze krem zawiera to co powinien zawierac.

Nawet oslawiona Elicina, ktora jest kremem dobrym acz ze sredniej polki (normalna cena rynkowa to max 25 USD), ma grzeszki na sumieniu Opis skladu mowiacy ze zawiera 80% ekstraktu Helix Aspersa Muller mozna miedzy bajki wlozyc, chwyt marketingowy dla gringos Sklad podany ponoc wg INCI niewiele ma wspolnego z owa norma, ot spisany z pudelka (w Chile nie ma obowiazku podawania skladu wg INCI). Choc kremy innych firm z Chile sa juz opisane starannie i zrobione wg wymogow przepisow unii europejskiej, tyle ze trudno je w Polsce kupic. Z produktow made in Chile oprocz Eliciny dostepny jest jeden, zreszta bardzo starannie zlozony - Krem ze Slimaka AndesValle.

Tak wiec amerykance nie musza sie zbytnio wysilac, to co bylo do odkrycia w temacie kremow ze "slimaka" zostalo juz dosc dawno odkryte w Chile

Kremami "ze slimaka" zajmuje sie od kilku lat, troche o nich wiem. Istnieje calkiem niezla bibliografia naukowa dotyczaca regeneracyjnych wlasciwosci ekstraktu ze sluzu slimaka, sa zalecane w wielu problemach skornych przez lekarzy na swiecie m.in dobre rezultaty uzyskuje przy tradziku, zmianach potradzikowych (na wlasnej skorze nie sprawdzilam, nie mam tradziku). Mialam np okazje widziec efekty prawie trzyletniej kuracji Elicina w przypadku rozgleglych poparzen twarzy. Osobiscie zniwelowalam stara blizne na kolanie, a normalnie stosuje kremy z ekstraktem ze sluzu slimaka jako pielegnacyjne i na przebarwienia.

Student maciupeq is on a distinguished road Avatar maciupeq
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 4 razy w 4 postach

Domyślnie

Cytat Napisał kremzeslimaka Zobacz post
    Kremy ze "slimaka" to nie sa kremy, do ktorych pakuje sie slimaka czy sluz ze slimaka.
    Kto jak kto, ale kosmetolodzy to wiedzą. Jednak dobrze, że piszesz bo po lekturze postów niektórych forumowiczów jestem skłonny uwierzyć, że właśnie tak sobie to wyobrażają

Będąc u rodziny na wakacjach, dostałem do wypróbowania kolagen z ryb. Podobno jest rewelacyjny właśnie w tego typu problemach jak trądzik, alergii skórnych, trądziku młodzieńczego i różowatego i różnego innego świństwa. Mój siostrzeniec to stosuje i podobno ma dobre efekty.
    Ostatnio edytowane przez maciupeq ; 29-07-09 o 20:50

Dziękuję za odpowiedź!
    0

Exclamation

W chińskim wyobrażeniu zdrowia stan skóry zależy nie od nakładanych preparatów, ale od pożywienia, od powietrza którym oddychamy i stanu płuc.
    Są one organem kontrolującym skórę i często nieprawidłowa skóra wskazuje na słabość funkcji płuc. Skóra jest leczona lub
    chroniona przed wypryskami, uszczycą i innymi zmianami nie przez nakładanie smarowideł, ale od wewnątrz. Z tego typu problemami, jak i innymi walczy się stosując akupunkturę i akupresurę.
    Jeżeli proponowane punkty znajd si w ognisku chorobowym, to
    ich nie masujemy, ale masujemy bliźniaczy punkt na przeciwległej stronie ciała. Akupresura dotycząca wyprysków składa si z dwóch serii, z dowiedzionym pełnym działaniem terapeutycznym, koniecznie w podanej kolejności.

Pierwsza seria: meridian głównego regulatora tylnego, meridian
    jelita grubego, meridian potrójnego ogrzewacza, meridian śledziony, meridian
    żołądka.

Druga seria: meridian głównego regulatora tylnego, meridian jelita
    grubego, meridian śledziony, meridian pęcherza moczowego.

Postaram się wykołować i wstawić na forum obrazki z zaznaczonymi meridianami.

4. Użytkownicy, którzy podziękowali za użyteczny post:

annszc (30-07-09)

Związany zawodowo
    kremzeslimaka is on a distinguished road Avatar kremzeslimaka
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Cytat Napisał maciupeq Zobacz post
    Kto jak kto, ale kosmetolodzy to wiedzą.
    Forum czytaja nie tylko fachowcy zreszta wiedzy nigdy za duzo. W slimakowym temacie spotkalam sie np z pomyslami lapania slimakow i nakladania ich na twarz by sobie spacerowaly lub wyciskania z nich sluzu, przez ponczoche, i mieszania z jakims kremem, bo przeciez sluz slimakow taki dobry jest

Z kolagenem rybim do czynienia nie mam, choc jako ciekawska kupilam kiedys by sprobowac. Efektow, poza nawilzeniem nie widzialam. Opinii jest jak zwykle wiele, wg jednych pomaga na wszystko, wg innych struktura kolagenu rybiego pozwala tylko na nawilzenie skory.
    Ostatnio edytowane przez kremzeslimaka ; 30-07-09 o 23:55

EKSPERT
    Kosmetyki
    annszc is on a distinguished road Avatar annszc
    Dziękuję za odpowiedź!
    10
    Dziękowano 22 razy w 21 postach

Domyślnie

[QUOTE=kremzeslimaka;12699]Forum czytaja nie tylko fachowcy

forum dla profesjonalistów tylko :-), przynajmniej z zalożenia tak jest. Pozdr

Student szatyneczka.22 is on a distinguished road Avatar szatyneczka.22
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 1 raz w 1 poście

Domyślnie

Trądzik jest bardzo popularnym defektem, który może wpływć również negatywnie na psychikę. Po pierwsze trzeba przeprowadzić dokładny wywiad z pacjentem/klientem i znaleźć przyczynę nadmiernej produkcji łoju - np. predyspozycje genetyczne, źły dobór kosmetyków, brak higieny pacjenta, pozywienie... itd. Często wielu dermatologów na wstępie mówi czego nie wolno jeść, bo mimo, że nie jest to udowodnione naukowo z jadłospisu usuwa sie produkty takie jak:
    - fast-foody, ketchupy, napoje gazowane, kolorowe
    - alkohole kolorowe i piwo
    - ostre przyprawy, papryka, curry
    - potrawy smażone
    - ciemna czekolada i kakao.
    Do tego zazwyczej przepisywany jest Zineryt lub Skinoren - aczkolwiek mogą one powodować przesuszenie skóry i tym samym pobudzenie do zwiększonej ilości wydzielania łoju.
    Tak od siebie dodam, że trzeba nauczyć pacjenta higieny - może to brzmi infantylnie i nieprawdopodobnie, ale trzeba wpoić, że nie można w sposób mechaniczny samemu usuwać nadmiaru łoju (kolokwialnie wysickac pryszczy) brudnymi paluchami lub mając zaaplikowany szereg podkładów i pudrów. Trzeba chociaz przemyć miejsce woda utleniona, ale i tak jestem temu przeciwna ze względu na fakt, iż mechaniczne oczyszczanie niewykwalfikowanje osoby moze spowodowac zniszczenie komórek wokół ujścia zaskórnika i tym samym wywołać stan zapalny, infekcje.
    Dodatkowo trzeba uzmysłowić pacjentowi, że dużo wcale nie znaczy lepiej - tzn. duże ilosci kosmetyku/kosmoceutyku na twarzy wcale nie przyspieszy procesu walki z trądzikiem. Nie mówiąc już o ciężkich podkłądach i korektorach w przypadku młodych dziewczyn - jeśli już trzeba dobrać dobry podkład w postaci płynnej, który nie bedzie zatykał porów np. Estee Lauder - Double Wear - pomimo, że jest drogi ok 130 zł to jest wydajny - 4-5miesięcy. Z kosmetyków pielęgnacyjnych polecam serie: La roche Posay - Effeclar; kosmetyki firmy SkinTech. Jako zabieg w salonie kosmetycznym: płyn Jessnera w seriach - trzeba uzmysłowić pacjentowi, ze po pierwszym zabiegu moze wyglądać gorzej, ale po skończeniu serii będzie widoczna poprawa; mikrodermabrazja diamentowa - pod warunkiem ominięcia stanów zapalnych - chociaż w tym przypadku wolałabym nie wykonywac mikro, zabiegi na bazie alg mineralizowanych, drożdży - trochę nieładnie pachną, ale dostarczają wielu niezbędnych składników. Dodatkowo można wykrozystać IPL, mezoterapię bezigłową lub igłową z dobrze dobranym koktajlem; i na koniec jeszcze peeling kawitacyjny - mój ulubiony zabieg - myślę, że pomimo, iz od razu po xzabiegu nie ma rewelacyjnych zmian wizualnych, to jednak po serii jest naprawde skuteczny - polecam. To chyba wszystko co chciałam napisac, pozdrawiam.

Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Miałem przesłać mapę meridianów do akupresury, Shiatsu i innych rodzajów masażu.
    Chętni mogą zajrzeć tutaj: Reiki Usui Shiki Ryoho : Album Meridianów

Związany zawodowo
    piercer is on a distinguished road Avatar piercer
    Dziękuję za odpowiedź!
    141
    Dziękowano 125 razy w 103 postach

Domyślnie Papka przeciwtrądzikowa Jadwigi

Cytat Napisał bambina Zobacz post
    Ja używam punkto benzacne (na noc) a na całą twarz effaclar. Wcześniej używałam atredermu (trądzik), ale przy ostrym słońcu powinno się używać filtrów przeciwsłonecznych używając go, a ja jestem w tym mało sumienna
    pozdrawiam
    ps. ile kosztuje taki kwas pirogronowy? podziała na takie drobne blizenki po trądziku...?

Czy coś co sie nazywa PAPKA może w ogóle leczyć?
    To kwestia poczucia humoru osoby co tak nazwała ten produkt...
    Niestety ta biała substancja o odpychającej nazwie jest zaprzeczeniem wielu z pompą i na wyrost określanych produktów....
    Po prostu działa
    Od wielu lat
    Jak zawsze...

Związany zawodowo
    piercer is on a distinguished road Avatar piercer
    Dziękuję za odpowiedź!
    141
    Dziękowano 125 razy w 103 postach

Domyślnie

Cytat Napisał maciupeq Zobacz post
    W chińskim wyobrażeniu zdrowia stan skóry zależy nie od nakładanych preparatów, ale od pożywienia, od powietrza którym oddychamy i stanu płuc.
    Są one organem kontrolującym skórę i często nieprawidłowa skóra wskazuje na słabość funkcji płuc. Skóra jest leczona lub
    chroniona przed wypryskami, uszczycą i innymi zmianami nie przez nakładanie smarowideł, ale od wewnątrz. Z tego typu problemami, jak i innymi walczy się stosując akupunkturę i akupresurę.
    Jeżeli proponowane punkty znajd si w ognisku chorobowym, to
    ich nie masujemy, ale masujemy bliźniaczy punkt na przeciwległej stronie ciała. Akupresura dotycząca wyprysków składa si z dwóch serii, z dowiedzionym pełnym działaniem terapeutycznym, koniecznie w podanej kolejności.

Pierwsza seria: meridian głównego regulatora tylnego, meridian
    jelita grubego, meridian potrójnego ogrzewacza, meridian śledziony, meridian
    żołądka.

Druga seria: meridian głównego regulatora tylnego, meridian jelita
    grubego, meridian śledziony, meridian pęcherza moczowego.

Postaram się wykołować i wstawić na forum obrazki z zaznaczonymi meridianami.
    Maciupeq
    tez sie kiedyś bawiłem akupresurą...
    A najlepiej było jak ...
    A raz przed wizytą u dentysty (którego sie cholernie bałem zaordynowałem sobie wyjątkowo mocną sesję...
    Przyjemna pani Stomatolog prosiła mnie abym w czasie wiercenia sygnalizował natężenie bólu aby nie doszła do kanału.Nagle przrwała wiercenie i blada powiedziała że właśnie tam weszła i zapytała czy nic mnie nie boli...
    Odpowiedziałem ,ze i owszem pod koniec wiercenie było nieco przykre...
    Sprawdziła jeszcze raz i dramatycznie zakomunikowała
    Ale pana powinno tu już nie być
    Przed końcem wizyty wyjaśniłem jej nieco że tak akupresura... amatorsko...
    popatrzyła jak na idiote , nic nie rzekła
    Nastepnym razem przed zabiegiem powiedziała ,ze będzie działać nieco ostrożniej i że mam zgłaszac kiedy boli...
    Tym razem w czasie zabiegu pozwalałem sobie na przypominanie sceny z filmu maratończyk w której Dustin Hofman jest męczony przez sadystę szlifowaniem jedynek...(czułem działanie endorfin i humor miałem doskonały)
    Akurat też robiłem jedynkę...
    Teraz kobieta przerwała zabiegi i wstała od fotela.obeszła dramatycznie gabinet i zadała pytanie:
    jakie środki pan brał?
    Ja tłumaczę ,że nie krótko wyjasniłem ideę..
    No dobrze przerwała ale moze pan to za mocno robi?
    Nie wiem - odpowiedziałem trochę eksperymentuję -to fakt...
    Jak wychodziłem potem z gabinetu to mialem wrażenie że przeżegnała sie ...
    Życzę wszystkim jak najlepszych efektów w zgłębianiu chińskiej medycyny..

poziomka29 is on a distinguished road Avatar poziomka29
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Mi na trądzik pomogła mikrodermabrazja diamentowa z odpowiednią pielęgnacją. Nie miałam zmian ropnych tylko zaskórniki i grudki. Po 3 zabiegu juz widziałam różnicę a po 8 pozbyłam sie nawet blizn i przebarwień. Mało tego, rabat jaki dostałam na serię to 30% wiec zaoszczędziłam ponad 400 zł pozdrawiam