+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31
    Związany zawodowo
    piercer is on a distinguished road Avatar piercer
    Dziękuję za odpowiedź!
    141
    Dziękowano 125 razy w 103 postach

Domyślnie

Mam nadzieję, że wreszcie zacznie tu panować "zdrowa" atmosfera bez fochów i nagonek jednych na drugich.
    Trzymam za nas kciuki [/QUOTE]

Sorry
    Jeżeli pan Dariusz pisze artykuły to jego sprawa.Ja ich nie znam (albo nie kojarzę)
    Ja wypowiadam się w konkretnych sprawach i albo jestem rozumiany albo nie.Nie mam czasu pisać lub przepisywać tasiemcowe posty aby jednej osobie wypowiadającej się uświadomić że zagadnienie o którym sie wypowiada jest o wiele bardziej złożone.(zawsze proponuję telefon do mnie na priv.)Jak stosuję ugrzecznioną formę w postach to niektórzy uważają ,że się z nich nabijam.Piszę wprost obrazam ludzi.Albo jestem nierozumiany...
    Zachęcam 2 raz .Piszcie posty ala p Martinova.
    "styl proszę sie nie obrazic że jest pan Burakiem można zastąpić (nie obraża)
    Kolego nie zwrócił Pan uwagi na parę zagadnień.(jestem niezrozumiany)
    Niestety na tym forum wiele osób szuka też zwykłej rzetelnej informacji a przekłamania które tu sie trafiają naruszają powagę środowiska kosmetologicznego.
    Oczywiscie jesteście fachowcami.
    Ale nie zapominajmy, istnieją takie podstawy chemii biochemii itp.Tego warto pilnować a zwłaszcza wypowiadania się z fachową terminologią.A czasem lepiej wrzucić hasło do wikipedii i poczytać niż zawracać głowę żądaniem szczegółowych wyjaśnienień.
    Ostatnio edytowane przez piercer ; 01-07-09 o 16:00 Powód: err

EKSPERT
    Kosmetologii
    Marzena29 is on a distinguished road Avatar Marzena29
    Dziękuję za odpowiedź!
    1
    Dziękowano 5 razy w 2 postach

Domyślnie

[QUOTE=gabinethebe;12003]A ja uważam, że ten Pan nie powiedział niczego bulwersującego. Jest specjalistą w tej dziedzinie i wie co mówi. Gdybyście uważnie słuchały to wyraźnie powiedział o tym kiedy można się opalać, a wit D jest dla nas ważna. Nie słyszałam, żeby namawiał do czekoladowej opalenizny, czy konieczności opalania się kobiet w ciąży - mówił tylko o pozytywnych aspektach opalania w solarium. Ponadto badania na kobietach w ciąży nie są prowadzone ze względów etycznych i wszelkiego rodzaju spekulacje i domysły oparte są na wieloletnich obserwacjach
    `
    `Jeśli kiedykolwiek miałaś światłolecznictwo w szkole to powinnaś wiedzieć, że witamina D syntetyzuje się w skórze pod wpływem UVB (280nm). W solarium jest tylko promieniowanie UVA a kobiety ciężarne nie powinny korzystać ani z solarium ani ze słońca z powodu hormonów wytwarzanych w ty czasie. Chyba, że lubią leczyć przebarwienia. Pozdro

EKSPERT
    Kosmetologii
    gabinethebe is on a distinguished road Avatar gabinethebe
    Dziękuję za odpowiedź!
    11
    Dziękowano 25 razy w 21 postach

Domyślnie

`Jeśli kiedykolwiek miałaś światłolecznictwo w szkole to powinnaś wiedzieć, że witamina D syntetyzuje się w skórze pod wpływem UVB (280nm). W solarium jest tylko promieniowanie UVA a kobiety ciężarne nie powinny korzystać ani z solarium ani ze słońca z powodu hormonów wytwarzanych w ty czasie. Chyba, że lubią leczyć przebarwienia. Pozdro[/QUOTE]

A ty gdybyś miała fizykoterapię to wiedziałabyś, że w solarium jest ok 3% światła UVB!
    I nie musisz mi tłumaczyć niczego bo nie mam problemu z przyswajaniem wiedzy
    Przeczytaj jeszcze raz uważnie co napisałam
    Pozdrawiam

P.S. jeszcze raz podkreślam BADANIA NIE SĄ PROWADZONE NA KOBIETACH W CIĄŻY! WSZELKIE INFORMACJE OPARTE SĄ NA OBSERWACJACH KOBIET, KTÓRE PODDAWAŁY SIĘ OPALANIU W SOLARIUM I NA SŁOŃCU NA WŁASNE ŻYCZENIE NIKT ICH DO TEGO NIE ZMUSZAŁ ( w ten sposób kobiety ciężarne szczególnie szybko "łapią"przebarwienia dzięki wysokiej ilości hormonów)

EKSPERT
    Kosmetologii
    aida21 is on a distinguished road Avatar aida21
    Dziękuję za odpowiedź!
    4
    Dziękowano 17 razy w 17 postach

Domyślnie

zgadzam się z gabinethebe i uważam,że powinno być w Polsce wymagane pozwolenie od rodziców opalania sie na solarium osób niepełnoletnich

Student edytka8787 is on a distinguished road Avatar edytka8787
    Dziękuję za odpowiedź!
    48
    Dziękowano 3 razy w 3 postach

Domyślnie

A co ma gadac ten gosciu? Pewnie , ze w super latywach , bo ma z tego duza kase, ale bezsensu gada np dzieci moga sie opalac gdy sa pod opieka rodzicow no bzdury, brak slow.

kaszanka is an unknown quantity at this point Avatar kaszanka
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie

dwa słowa: TO DEBIL!
    sorry za capsa ale nie mogłam się powstrzymać

Student wiewiora is on a distinguished road Avatar wiewiora
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Exclamation

Pomocy! Poszukuję osób, które chciały by pomóc mi w badaniu do pracy magisterskiej. Badanie ma charakter kwestionariuszowy i dotyczą tematu Wam bliskiego a mianowicie opalania. Interesują mnie Panie i Panowie, którzy korzystają z solarium przynajmniej 2-3 razy w tygodniu.Wszystkich zainteresowanych zapoznam z wynikami badania. Kochani liczę na Waszą pomoc!Dziękuję i pozdrawiam cieplutko.Proszę o kontakt na @ madzikgb@wp.pl

EKSPERT
    Kosmetologii
    elsi is on a distinguished road Avatar elsi
    Dziękuję za odpowiedź!
    8
    Dziękowano 14 razy w 13 postach

Domyślnie

Odświeżam temat, bo tu takie informacje z mojego rejonu.
    http://www.kurierlubelski.pl/region/...rzed,id,t.html
    Salon Urody Elsi
    mgr Jolanta Kotli?ska
    kosmetolog

EKSPERT
    Kosmetologii
    ela30 is on a distinguished road Avatar ela30
    Dziękuję za odpowiedź!
    1

Domyślnie

Elsi moim zdaniem to jakaś pomyłka z solariami. Najgorsze są te gdize się wrzuca pieniądze i samemu się dozuje ilość czasu - PORAŻKA.........

peyton is on a distinguished road Avatar peyton
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

zauważyłam, że ostatnio jest straszna nagonka na solaria, modne jest bycie przeciwko opalaniu na solarium, ja fanatycznie nie uwielbiam opalania solaryjnego, ale wydaje mi się, że wszystko jest dla ludzi i jeżeli chodzi się raz na dwa tygodnie to nic złego nie powinno się stać, a co do tego artykuły o oparzonej dziewczynie to ciekawe ile takich przypadków się zdarzyło? wydaje mi się, że nie jest tego zbyt wiele, rozumiem, że solarium ma właściwości szkodzące dla naszego ciała..ale co w dzisiejszym świecie jest do końca zdrowe?