Kosmetyka profesjonalna jest wąskim wyspecjalizowanym działem którym zajmują sie osoby aktywnie poszerzające wiedzę.Daje to nam pewien mandat zaufania społecznego stąd nasza wiarygodność w oczach klienta jest nieco większa.Często w naszym gabinecie znajdują sie kremy które nigdy nie miałyby szans zaistnieć w sieci detalicznej gdyby nie zwrócenie uwagi klienta przez nas.Często też te specyfiki sprzedajemy ale pamiętając ze do produktu dodajemy coś niesamowicie ważnego chociaż niewymiernego:swoją WIEDZE oraz PROMOCJĘ danej markiPowierzchnia gabinetów kosmetycznych w Polsce przekracza powierzchnię handlową tej branży i jest to olbrzymia siła.(również w wymiarze marketingowym)
Dlatego apeluję do środowiska o rozsądną strategię zapewniającą klarowność współpracy oraz wzajemne korzyściNie do pomyślenia jest sytuacja gdy klient w internecie kupuje kosmetyk taniej niż my u dystrybutora a my z kolei mrozimy w nim jeszcze kapitał!Dodam ,że wiele kosmetyków bez kompetentnej prezentacji jest niesprzedawalnych .Sytuacja w której klient przychodzi do nas po poradę (bezpłatną) a kosmetyk wybiera gdzie indziej jest chora.Mam nadzieję ,ze osoby rozpoczynajace pracę w kosmetyce to zrozumieją i w pracy uwzględnią te firmy które stosują cywilizowane metody dystrybucji.
Proponuję na 1 miejsce marka
CLARENA
(impulsem do tego postu była następujaca historia: zadzwoniła do mnie jakaś pani pytając sie o 30 % kwasy.Na informację ,ze nie mam w ofercie detalicznej takiego produktu pani powiedziała że chodzi jej tylko o porównanie ceny gdyż ma gabinet który jej to sprzedaje a chce jedynie wiedzieć czy nie przepłaca
Dodam że firma jest licznie reprezentowana na allegro
pozdrawiam i czekam na kolejne firmy
(w planach tez biała lista)

Odpowiedź z Cytatem
Mimo, iż dopiero się uczę w przyszłości chciałabym mieć swój salon, więc Wasze doświadczenie w kontaktach z firmami kosmetycznymi na pewno mi się przyda, Pozdrawiam

!