+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 8 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73
    Związany zawodowo
    piercer is on a distinguished road Avatar piercer
    Dziękuję za odpowiedź!
    141
    Dziękowano 125 razy w 103 postach

Domyślnie CZARNA LIST firm i marek kosmetycznych

Kosmetyka profesjonalna jest wąskim wyspecjalizowanym działem którym zajmują sie osoby aktywnie poszerzające wiedzę.Daje to nam pewien mandat zaufania społecznego stąd nasza wiarygodność w oczach klienta jest nieco większa.Często w naszym gabinecie znajdują sie kremy które nigdy nie miałyby szans zaistnieć w sieci detalicznej gdyby nie zwrócenie uwagi klienta przez nas.Często też te specyfiki sprzedajemy ale pamiętając ze do produktu dodajemy coś niesamowicie ważnego chociaż niewymiernego:swoją WIEDZE oraz PROMOCJĘ danej markiPowierzchnia gabinetów kosmetycznych w Polsce przekracza powierzchnię handlową tej branży i jest to olbrzymia siła.(również w wymiarze marketingowym)
    Dlatego apeluję do środowiska o rozsądną strategię zapewniającą klarowność współpracy oraz wzajemne korzyściNie do pomyślenia jest sytuacja gdy klient w internecie kupuje kosmetyk taniej niż my u dystrybutora a my z kolei mrozimy w nim jeszcze kapitał!Dodam ,że wiele kosmetyków bez kompetentnej prezentacji jest niesprzedawalnych .Sytuacja w której klient przychodzi do nas po poradę (bezpłatną) a kosmetyk wybiera gdzie indziej jest chora.Mam nadzieję ,ze osoby rozpoczynajace pracę w kosmetyce to zrozumieją i w pracy uwzględnią te firmy które stosują cywilizowane metody dystrybucji.
    Proponuję na 1 miejsce marka
    CLARENA
    (impulsem do tego postu była następujaca historia: zadzwoniła do mnie jakaś pani pytając sie o 30 % kwasy.Na informację ,ze nie mam w ofercie detalicznej takiego produktu pani powiedziała że chodzi jej tylko o porównanie ceny gdyż ma gabinet który jej to sprzedaje a chce jedynie wiedzieć czy nie przepłaca
    Dodam że firma jest licznie reprezentowana na allegro
    pozdrawiam i czekam na kolejne firmy
    (w planach tez biała lista)
    Ostatnio edytowane przez piercer ; 07-10-09 o 18:36

2. Użytkownicy, którzy podziękowali za użyteczny post:

kasiulkakasia (22-02-10)

EKSPERT
    Kosmetologii
    magda_0002 is on a distinguished road Avatar magda_0002
    Dziękuję za odpowiedź!
    35
    Dziękowano 12 razy w 11 postach

Domyślnie

Bardzo dobry temat Mimo, iż dopiero się uczę w przyszłości chciałabym mieć swój salon, więc Wasze doświadczenie w kontaktach z firmami kosmetycznymi na pewno mi się przyda, Pozdrawiam

EKSPERT
    Kosmetologii
    aida21 is on a distinguished road Avatar aida21
    Dziękuję za odpowiedź!
    4
    Dziękowano 17 razy w 17 postach

Domyślnie

zgadzam sie !CLARENA na 1 miejscu!
    mozna z resztą zauważyć ,ze Clarena juz wszędzie jest, niedługo na dworcach autobusowych bedą sprzedawac ta markę !panie z przedstawicielstwa są namolne i jakosc tych produktów jest tragiczna!

EKSPERT
    Kosmetologii
    elsi is on a distinguished road Avatar elsi
    Dziękuję za odpowiedź!
    8
    Dziękowano 14 razy w 13 postach

Domyślnie

Clarenę widziałam nawet w Tesco na takim dodatkowym stoisku, oczywiście detal.

Firma Cosmetics Group -musisz wydać 2tyś. aby dostać 5 próbek kremu.
    Salon Urody Elsi
    mgr Jolanta Kotli?ska
    kosmetolog

EKSPERT
    Kosmetologii
    aida21 is on a distinguished road Avatar aida21
    Dziękuję za odpowiedź!
    4
    Dziękowano 17 razy w 17 postach

Domyślnie

serio?no nieźlenaprawdę przeginają !

EKSPERT
    Kosmetologii
    gory_szalenstwa is on a distinguished road Avatar gory_szalenstwa
    Dziękuję za odpowiedź!
    5
    Dziękowano 265 razy w 250 postach

Domyślnie

O Bielendę też pytają .

Student justa2402 is on a distinguished road Avatar justa2402
    Dziękuję za odpowiedź!
    1
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie

mi się wydaje że na pierwszym miejscu to należalo by postawic moze nie firme a głupote kosmetyczek, ktore chca szybko zarobic i wystawiaja produkty na allegro takze w rozmiarach gabinetowych co mnie najbardziej wkurza, a Clarena z tego co wiem to probuje walczyc z tym , maja swoich prawnikow ktorzy niestety za wiele nie moga zrobic bo allegro nie chce udostępnic danych no bo przeciez maja z tego kase

EKSPERT
    Kosmetologii
    Kasia... is on a distinguished road Avatar Kasia...
    Dziękuję za odpowiedź!
    1
    Dziękowano 6 razy w 4 postach

Domyślnie

Głupotę kosmetyczek Może ,ale jak wytłumaczysz sprzedaż kosmetyków na targach przez Clarenę wszystkim zwiedzającym i nie chodzi tylko o kremy ,ale produkty przeznaczone pod zabiegi. Moje dwie koleżanki nie związane zawodowo dokonują zakupów bezpośrednio w ich siedzibie. Nie mogą zapanować nad sprzedażą na allegro ponieważ ciężko o dane sprzedającego Jaki problem dokonać zakupu i masz dane, lub też powiązać odbiorców jakie biorą produkty i ilość ze sprzedażą na allegro. Dużo taniej niż pozyskanie danych przez prawników. Zobacz jak ktoś oferuje ponad 100 produktów w ilościach czasem po 15szt to chyba łatwo stwierdzić kto kupuje takie ilości Np użytkownik allegro ma ponad 5200 sprzedanych artykułów i sprzedaje od 4 lat to jest nie do wykrycia To tylko jeden z przykładów.
    Ostatnio edytowane przez Kasia... ; 30-05-10 o 11:27

Student justa2402 is on a distinguished road Avatar justa2402
    Dziękuję za odpowiedź!
    1
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie

to co napisalam to wersja kolezanki ktora jest żoną jednego z przedstawicieli clareny, mnie tez to bardzo wkurza bo sama bede miec kosmetyki tej firmy , gdyz mi akurat odpowiada, no i boje sie tego ze beda przychodzic do mnie klientki z pretensjami , ze za tą cene to na allegro by kupily krem o pojemnosci 200 ml a nie 50!
    mi akurat ta firma odpowiada bardziej niz bilenda czy dermika wiec mimo to z niej nie zrezygnuje ze wzgledu tez na małe miasto w jakim bede otwierac gabinet

Związany zawodowo
    Montana is on a distinguished road Avatar Montana
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 2 razy w 1 poście

Domyślnie

Cytat Napisał justa2402 Zobacz post
    mi akurat ta firma odpowiada bardziej niz bilenda czy dermika wiec mimo to z niej nie zrezygnuje ze wzgledu tez na małe miasto w jakim bede otwierac gabinet
    Justa śledzę dzisiejsze wpisy i widzę że ambitnie podchodzisz do sprawy otwarcia gabinetu. Nazwa gabinetu która Tobie się podoba (cytuję z innego wątku: "STUDIO KOSMETOLOGII PROFESJONALNEJ , albo Gabinet Kosmetologii Profesjonalnej" jest nazwą zobowiązującą, za którą powinna iść jakość i fachowość. Dobrze by było, abyś przemyślała głęboko sprawę wprowadzenia Clareny do swojej oferty, ponieważ mnie, jak i moim innym koleżankom kosmetolożkom zabiegi z Clareny kojarzą się z efektem dokładnie przyrównanym do Nivea.

Powodzenia
    pozdrawiam
    M.