+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 73
    Student justa2402 is on a distinguished road Avatar justa2402
    Dziękuję za odpowiedź!
    1
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie

akurat też o tym mysłałam co prawda z czasem mam zamiar wprowadzic lepsze marki ale to nie od razu , wiec chyba zostane przy pierwszym pomysle

EKSPERT
    Kosmetologii
    Moderator
    Samea is on a distinguished road Avatar Samea
    Dziękuję za odpowiedź!
    2
    Dziękowano 12 razy w 11 postach

Domyślnie

Cosmetics Group Fatalna Firma?
    Jest to firma przedstawicielska różnych firm...o którą Ci chodzi

Myślę,że skoro jesteście na forum kosmetologicznym to chyba powinniście wiedzieć iż są przedstawicielami jednych z najlepszych kosmetyków,urządzeń oraz wyposażenia gabinetów na rynku...

Więc uważam iż ta opinia jest nie na miejscu

Owszem rzadko dają próbki,ale czy to jest najważniejsze
    Myślę, że jakość firmy a nie cena- a przynajmniej w momencie kiedy chcemy być firmą prestiżową, więc Cosmetics Group myślę, że powinien zająć miejsce na białej liście
    Instruktor i Główny Dystrybutor NailSecrets na woj. opolskie
    GABINET KOSMETYCZNY "SAMEA"
    mgr kosmetolog Elżbieta Kędzierska

tel. 509 09 33 48
    samea@poczta.onet.pl
    http://www.samea.blog.onet.pl

Zapraszamy do współpracy

EKSPERT
    Kosmetologii
    kotlui is on a distinguished road Avatar kotlui
    Dziękuję za odpowiedź!
    53
    Dziękowano 235 razy w 189 postach

Domyślnie

Rok temu widziałam Clarenę wystawiającą się na targach w Bolonii i chyba jako jedyna firma niepaznokciowa sprzedawała jak idzie wszystkim z kartonów.Ewidentnie są nastawieni na ilość sprzedaży a nie budowanie zdrowych relacji z salonami.Zresztą ta sytuacja ma miejsce w większości hurtowni które sprzedają kosmetyki profesjonalne.Butelka Rosse za wskazanie hurtowni która nie obsłuży klienta detalicznego nie profesjonalistę i odmówi mu sprzedaży kosmetyków do pielęgnacji domowej w cenie przeznaczonej kosmetyczkom .Szefostwo zdecydowało się na zmianę marki i wejście w autoryzację właśnie dla zabezpieczenia się przed takiego typu praktykami.Tak samo jest z sklepami internetowymi,co z tego że ceny pokazują się dopiero po zalogowaniu-to i tak idzie z automatu i po podaniu emaila każdy będzie miał dostęp.!10 % mojej pensji to właśnie prowizja ze sprzedaży produktów więc nie ukrywam że to bardzo ważne tak samo dla salonu jak i dla mnie.
    Co do Cosmetic Groups to uważam że to firma z profesjonalnym podejściem do klienta i nie powinna znaleźć się w tym zestawieniu.Próbki mile widziane ,ale mamy klientek które za każdym razem żądają próbek po to żeby nie musieć kupować produktów... , "pani mi da więcej, bo te starczą najwyżej na tydzień.... " .
    Ostatnio edytowane przez kotlui ; 08-07-10 o 16:28

EKSPERT
    Kosmetyki
    hruda is on a distinguished road Avatar hruda
    Dziękuję za odpowiedź!
    54
    Dziękowano 89 razy w 78 postach

Domyślnie

Cytat Napisał kotlui Zobacz post
    Rok temu widziałam Clarenę wystawiającą się na targach w Bolonii i chyba jako jedyna firma niepaznokciowa sprzedawała jak idzie wszystkim z kartonów.Ewidentnie są nastawieni na ilość sprzedaży a nie budowanie zdrowych relacji z salonami.Zresztą ta sytuacja ma miejsce w większości hurtowni które sprzedają kosmetyki profesjonalne.Butelka Rosse za wskazanie hurtowni która nie obsłuży klienta detalicznego nie profesjonalistę i odmówi mu sprzedaży kosmetyków do pielęgnacji domowej w cenie przeznaczonej kosmetyczkom .Szefostwo zdecydowało się na zmianę marki i wejście w autoryzację właśnie dla zabezpieczenia się przed takiego typu praktykami.Tak samo jest z sklepami internetowymi,co z tego że ceny pokazują się dopiero po zalogowaniu-to i tak idzie z automatu i po podaniu emaila każdy będzie miał dostęp.!10 % mojej pensji to właśnie prowizja ze sprzedaży produktów więc nie ukrywam że to bardzo ważne tak samo dla salonu jak i dla mnie.
    Co do Cosmetic Groups to uważam że to firma z profesjonalnym podejściem do klienta i nie powinna znaleźć się w tym zestawieniu.Próbki mile widziane ,ale mamy klientek które za każdym razem żądają próbek po to żeby nie musieć kupować produktów... , "pani mi da więcej, bo te starczą najwyżej na tydzień.... " .
    Popieram w calej rozciągłości choć jeszcze nie maiłam "przyjemności" rozdawania próbek i jak do tej pory każda próbką klienta traktowała jak super prezencik Ale wszytsko przede mną...
    A w celu pozostania salonem z profesjonanym podejściem i ofertą można także wybrać takie marki które są wyłcznie obsługiwane poprzez wysyłke ( bo instytucja dystrybutora powoli sie wykrusza:/) , obowiązkow po szkoleniu i nie ma ich w okolicznej hurtowni. Na szczęście są takie marki.

magdaliana is on a distinguished road Avatar magdaliana
    Dziękuję za odpowiedź!
    10
    Dziękowano 2 razy w 2 postach

Domyślnie

Drodzy forumowicze, a co powiecie o Ziaji? Jak z seriami gabinetowymi tej firmy?

magdaliana is on a distinguished road Avatar magdaliana
    Dziękuję za odpowiedź!
    10
    Dziękowano 2 razy w 2 postach

Domyślnie

Cytat Napisał Montana Zobacz post
    Justa śledzę dzisiejsze wpisy i widzę że ambitnie podchodzisz do sprawy otwarcia gabinetu. Nazwa gabinetu która Tobie się podoba (cytuję z innego wątku: "STUDIO KOSMETOLOGII PROFESJONALNEJ , albo Gabinet Kosmetologii Profesjonalnej" jest nazwą zobowiązującą, za którą powinna iść jakość i fachowość. Dobrze by było, abyś przemyślała głęboko sprawę wprowadzenia Clareny do swojej oferty, ponieważ mnie, jak i moim innym koleżankom kosmetolożkom zabiegi z Clareny kojarzą się z efektem dokładnie przyrównanym do Nivea.

Powodzenia
    pozdrawiam
    M.
    Droga Montano, tak z ciekawości to jakie firmy preferujecie z koleżankami?

EKSPERT
    Kosmetologii
    Dziękuję za odpowiedź!
    53

Domyślnie

Cytat Napisał magdaliana Zobacz post
    Drodzy forumowicze, a co powiecie o Ziaji? Jak z seriami gabinetowymi tej firmy?
    Z Ziają jest taki sam problem jak z Dermiką ,serie gabinetowe to najczęściej pojemności gabinetowe lub środki do zabiegów ,ale jak sprzedać środki do odsprzedaży po zabiegu skoro te leżą w każdym koszu w każdym sklepie?

EKSPERT
    Kosmetologii
    Dziękuję za odpowiedź!
    53

Domyślnie

Jest jeszcze jedna istotna sprawa,nie jesteśmy drogeriami ,sprzedajemy mniej bo nie wszystko i wszystkim.Dobieramy kosmetyki po konsultacji,mają służyć albo jako kontynuacja zbiegu albo do usunięcia jakiejś niedoskonałości skóry,więc i nasza marża jest naszym wynagrodzeniem za to.Łatwiej sprzedać nam aktywny krem dobrej profesjonalnej marki za 150-300zł niż ten"zwykły" za 60-80 zł i w tym wypadku nasza prowizja od sprzedaży będzie dużo niższa,chyba że krem z drogerii zaczniemy sprzedawać dwa razy drożej a to już jazda w na samo dno.

EKSPERT
    Kosmetologii
    Dziękuję za odpowiedź!
    53

Domyślnie

Cytat Napisał hruda Zobacz post
    A w celu pozostania salonem z profesjonanym podejściem i ofertą można także wybrać takie marki które są wyłcznie obsługiwane poprzez wysyłke ( bo instytucja dystrybutora powoli sie wykrusza:/) , obowiązkow po szkoleniu i nie ma ich w okolicznej hurtowni. Na szczęście są takie marki.
    Szefostwo właśnie tym się kierowało.Pierwsze moje pytanie ,bo to ja poszukiwałam nowej marki,do przedstawiciela na Polskę zawsze brzmiało czy mają sklep internetowy i czy sprzedają przez hurtownie.

EKSPERT
    Kosmetyki
    amores77 is on a distinguished road Avatar amores77
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie

Witam,
    Ja jak chciałam kupić od nich (dot.Clarena)produkty kosmetyczne ze sklepu na stronie jakiś rok temu to musiałam im faksem wysłać dyplom ukończenia szkoły.
    No tak a na tagach nie musiałam pokazywaćZ każdą firmą tak jest czy to clarena czy inna,robią jak im wygodnie.
    Ja pracowałam w salonie na profesjonalnych kosmetykach Environ z RPA, produkty przede wszystkim oparte na dużej dawce wit. A opracowane przez chirurga plastycznego.Ja pracowałam u dystrybutora więc tylko tą marke mieliśmy w salonie(nie ma jej w żadnych sklepach ani aptekach) Bardzo porządna marka i efekty zabiegów są naprawdę zaskakujace.