akurat też o tym mysłałam co prawda z czasem mam zamiar wprowadzic lepsze marki ale to nie od razu , wiec chyba zostane przy pierwszym pomysle![]()
akurat też o tym mysłałam co prawda z czasem mam zamiar wprowadzic lepsze marki ale to nie od razu , wiec chyba zostane przy pierwszym pomysle![]()
Cosmetics GroupFatalna Firma?
Jest to firma przedstawicielska różnych firm...o którą Ci chodzi
Myślę,że skoro jesteście na forum kosmetologicznym to chyba powinniście wiedzieć iż są przedstawicielami jednych z najlepszych kosmetyków,urządzeń oraz wyposażenia gabinetów na rynku...
Więc uważam iż ta opinia jest nie na miejscu
Owszem rzadko dają próbki,ale czy to jest najważniejsze
Myślę, że jakość firmy a nie cena- a przynajmniej w momencie kiedy chcemy być firmą prestiżową, więc Cosmetics Group myślę, że powinien zająć miejsce na białej liście![]()
Instruktor i Główny Dystrybutor NailSecrets na woj. opolskie
GABINET KOSMETYCZNY "SAMEA"
mgr kosmetolog Elżbieta Kędzierska
tel. 509 09 33 48
samea@poczta.onet.pl
http://www.samea.blog.onet.pl
Zapraszamy do współpracy
Rok temu widziałam Clarenę wystawiającą się na targach w Bolonii i chyba jako jedyna firma niepaznokciowa sprzedawała jak idzie wszystkim z kartonów.Ewidentnie są nastawieni na ilość sprzedaży a nie budowanie zdrowych relacji z salonami.Zresztą ta sytuacja ma miejsce w większości hurtowni które sprzedają kosmetyki profesjonalne.Butelka Rosse za wskazanie hurtowni która nie obsłuży klienta detalicznego nie profesjonalistę i odmówi mu sprzedaży kosmetyków do pielęgnacji domowej w cenie przeznaczonej kosmetyczkom .Szefostwo zdecydowało się na zmianę marki i wejście w autoryzację właśnie dla zabezpieczenia się przed takiego typu praktykami.Tak samo jest z sklepami internetowymi,co z tego że ceny pokazują się dopiero po zalogowaniu-to i tak idzie z automatu i po podaniu emaila każdy będzie miał dostęp.!10 % mojej pensji to właśnie prowizja ze sprzedaży produktów więc nie ukrywam że to bardzo ważne tak samo dla salonu jak i dla mnie.
Co do Cosmetic Groups to uważam że to firma z profesjonalnym podejściem do klienta i nie powinna znaleźć się w tym zestawieniu.Próbki mile widziane ,ale mamy klientek które za każdym razem żądają próbek po to żeby nie musieć kupować produktów..., "pani mi da więcej, bo te starczą najwyżej na tydzień.... "
.
Ostatnio edytowane przez kotlui ; 08-07-10 o 16:28
Popieram w calej rozciągłości choć jeszcze nie maiłam "przyjemności" rozdawania próbek i jak do tej pory każda próbką klienta traktowała jak super prezencikAle wszytsko przede mną...
A w celu pozostania salonem z profesjonanym podejściem i ofertą można także wybrać takie marki które są wyłcznie obsługiwane poprzez wysyłke ( bo instytucja dystrybutora powoli sie wykrusza:/) , obowiązkow po szkoleniu i nie ma ich w okolicznej hurtowni. Na szczęście są takie marki.
Drodzy forumowicze, a co powiecie o Ziaji? Jak z seriami gabinetowymi tej firmy?
Jest jeszcze jedna istotna sprawa,nie jesteśmy drogeriami ,sprzedajemy mniej bo nie wszystko i wszystkim.Dobieramy kosmetyki po konsultacji,mają służyć albo jako kontynuacja zbiegu albo do usunięcia jakiejś niedoskonałości skóry,więc i nasza marża jest naszym wynagrodzeniem za to.Łatwiej sprzedać nam aktywny krem dobrej profesjonalnej marki za 150-300zł niż ten"zwykły" za 60-80 zł i w tym wypadku nasza prowizja od sprzedaży będzie dużo niższa,chyba że krem z drogerii zaczniemy sprzedawać dwa razy drożej a to już jazda w na samo dno.
Witam,
Ja jak chciałam kupić od nich (dot.Clarena)produkty kosmetyczne ze sklepu na stronie jakiś rok temu to musiałam im faksem wysłać dyplom ukończenia szkoły.
No tak a na tagach nie musiałam pokazywaćZ każdą firmą tak jest czy to clarena czy inna,robią jak im wygodnie.
Ja pracowałam w salonie na profesjonalnych kosmetykach Environ z RPA, produkty przede wszystkim oparte na dużej dawce wit. A opracowane przez chirurga plastycznego.Ja pracowałam u dystrybutora więc tylko tą marke mieliśmy w salonie(nie ma jej w żadnych sklepach ani aptekach) Bardzo porządna marka i efekty zabiegów są naprawdę zaskakujace.
WiadomościZakochani w gabinecie![]() Już nie w stylu kolacyjnym, kinowym, czy kawiarnianym, uwaga ? nadchodzi nowa moda; walentynki w salonie. Okazuje się, że standardowe pomysły na spędzenie 14 lutego przechodzą do lamusa, teraz nadszedł czas na oryginalność. Relaks, odprężenie i pielęgnacja we dwoje to jest to, zgodnie mówią zakochani! Więcej: |