Witam!
Zaczęłam niedawno przygodę z makijażem permanentnym oto moje prace , jezeli ktos z was tez wykonuje makijaz permanentny prosze zamieszczac swoje fotki i bedziemy sie wymieniac swoimi doswiadczeniami !pozdrawiam wszystkich<rotfl>
Witam!
Zaczęłam niedawno przygodę z makijażem permanentnym oto moje prace , jezeli ktos z was tez wykonuje makijaz permanentny prosze zamieszczac swoje fotki i bedziemy sie wymieniac swoimi doswiadczeniami !pozdrawiam wszystkich<rotfl>
Nie gniewaj sie Aida ale mi się kompletnie te usta nie podobają..... Są za ostre, niedopłenione ( to kontur z cieniowaniem ? ) , przerysowane
Brwi - te drugie całkiem Ok :-)
www.przystanekuroda.pl
hmm mi się bardzo podobaprzypuszczam ze zdjęcia są wykonane zaraz po zabiegu dlatego efekt trochę mocniejszy. Ogólnie widać że masz bardzo wprawną rękę.
lic.kosmetolog, uczennica podologii
widać że zaczynasz przygode,mam nadzieje ze nikt na nikogo gniewac sie nie bedzie ,ale faktycznie troszke niedopracowany jest makijaz..usta próbuj robic cieniowane równo,z zdjeciu widac nie zacieniowane wargi w kącikach, a brwi zaczynaj robić nie tak proste na poczatku-rób je poprostu bardziej skosne --> / lub okragłe,ale zapewne sama wiesz kiedy taki kształt i komu pasuje
kreseczki zbyt "opadają" w kącikach ,staraj sie unosic 'leniwe' powieki
powodzenia!pozdrawiam
zdjęcia wykonane bezpośrednio po zabiegu tak wiec kolor jest ostry i wyrazny z resztą każdy to powinien wiedziec kto cos juz wie na ten temat
Aida, a gdzie uczylas sie makijazu permanentnego? Wyjasnij mi prosze roznice pomiedzy makijazem permanentnym kosmetycznym i medyczny.
ale ja zawsze robię zdjęcia bezposrednio po zabiegu i miesiąc po całym zabiegu i dopigmentowaniu! z tego względu,że barwnik który powinien pozostac w skórze to zostanie a co powinno się wyłuszczyc to się wyłuszczy i prawidłowy obraz barwnika jest dopiero prawidłowo widoczny po ok 30 dniach jak wiadomo, naskórek złuszcza nam sie prawidłowo co 28 dni!
do annszc. może wkleisz swoje zdjecia z makijazu permanentego tzn. to jak masz wykonany?chętnie sie nuczę czegoś, trening przeciez czyni mistrza
![]()
makijaż permanentny kosmetyczny to taki stosowany w celach upiększjących, np. jeżeli chcemy mieć piękny kolor ust czy przyciemnione brwi czy kreski na powiekach , natomiast medyczny stosujemy w celach kamuflażu np, w bielactwie, łysieniu plackowatym(stosujemy wtedy tzw.jeżykowanie), w korekcie"zajęczej wargi" czy w narysowaniu na skórze brodawek po mastektomii!
Aida, zrobie zdjecia swoich ust niebawem i wkleje, :-), obiecuje.
www.przystanekuroda.pl
WiadomościZakochani w gabinecie![]() Już nie w stylu kolacyjnym, kinowym, czy kawiarnianym, uwaga ? nadchodzi nowa moda; walentynki w salonie. Okazuje się, że standardowe pomysły na spędzenie 14 lutego przechodzą do lamusa, teraz nadszedł czas na oryginalność. Relaks, odprężenie i pielęgnacja we dwoje to jest to, zgodnie mówią zakochani! Więcej: |