dzięki MoniaK za podsunięcie pomysłu z tymi badaniami endokrynologicznymi, bo rzeczywiście tych nie miałam robionych tylko inne podstawowe. zobaczymy co z tego wyjdzie
dzięki MoniaK za podsunięcie pomysłu z tymi badaniami endokrynologicznymi, bo rzeczywiście tych nie miałam robionych tylko inne podstawowe. zobaczymy co z tego wyjdzie
Powiem tak odbiegając od tematu, że warto na wiosnę wykonać ogólne badaniaZobaczyć czy w organiźmie jest wszystko w porządku
pozdrawiam
Mimi, czy wykonałaś badania
Skoro to pierwsze stadium cellulitu, nie masz się czym za bardzo martwić. Najlepszy jest masaż i drenaz miejsc dotknietych cellulitem. Nie inwestuj w drogie kosmetyki z L-karnityną, kofeiną.
Po pierwsze L-karnityna miejscowo działa MARNIE, najlepszym rozwiązaniem będzie masaż na oliwie z oliwek z dodatkiem olejku cynamonowego i rozmarynowego. Wcześniej wykonaj dokładnie peeling. Masaż ok. 20 min. Wiem, że samemu trudno jest wykonać masaż, dlatego kup sobie jakiś roller do masażu.
Twój cellulit wygląda na drugą odmiane tzw. "wodny" cellulit, zatem przyczyna:
Nieszczelne kapilary, pośrednia przyczyna Antykoncepcja. Nieszczelne i kruche kapilary, to przyczyna uciekania wody z naczyn, wciska się pomiędzy komórki tłuszczowe i wywołuje obrzęk, co zatem. Musimy jakoś tą wodę stamtad usunąć.
Czyli ruch (przyspieszy metabolizm) a do tego mozna zastosowac jakas tania maśc , krem z wyciągiem z kasztanowcaNasz krajowy Aesculus hippocastanus sprawi, że twoje naczynia nie "pozwolą" na uciekanie wody
Buziaki![]()
LEMONY SNICKET
zrobiłam..no i wszystko ze mną dobrze;
łykam venescin myślałam, że poradzi sobie z uszczelnieniem naczyń
ech..20min?! wiem, że trzeba ale czasem sie nie chce albo nie ma siły
tym bardziej, że ja zawsze mam dużo rzeczy do zrobienia i załatwienia
no nic nie poddaje sie i bede z nim walczyć
dziękuję za wszystkie wskazówki![]()
witam, ja również nie jestem osobą otyłą mam 172 wzrostu a waga to 55 ale celulit niestety jest mi bardzo bliski smaruję uda i pośladki różnymi kremami no może trochę wygładzają,ale od 2 tygodni biorę Recellox i widzę poprawę przynajmniej jak stoję to nie jest tak widoczny mam nadzieję że będzie tylko lepiej ,suplement ten między innymi wzmacnia włosowate naczynia krwionośne i limfatyczne co powoduje ukrwienie i odżywianie tkanek.piszę o tym bo też mam problem z krążeniem.dodatkowo polecam Ci zimny prysznic na koniec kąpieli ,poprawia krążenie i napina skórę.pozdrawiam![]()
mimi, czy miałaś robione badania poziomu hormonów zanim lekarz przepisał Ci srodki antykoncepcyjne..myślę że to jest bardzo znaczące...
ahh to tez mój problem.. teraz to w miarę zdrowo żyję ale jak byłam 13-14 latkom to było dużo błędów nio i wtedy się zrobiło .. a jak zaczęłam ostro ćwiczyć na nogi to zrobiły mi się mięśnie i wszystko stało się widoczne . teraz z tym walczę ale zobaczymy co z tego wyjdzie
Witam,
czy ktoś słyszał o Adonia Legtone serum na celluit?
dobrym rozwiązaniem, moim zdaniem jest połączenie ćwiczeń i zabiegów redukujących cellulit. Powiem szczerze, że chodziłam na takie zabiegi i też zależało mi na cienie. Znalazłam naprawdę dobry i tani salon w Krakowie, gdzie można dostać atrakcyjne rabaty za pakiety zabiegów np. cellulogii czy endomasażu. Wystarczy tylko dobrze poszukać lub popytać i wcale nie jest tak drogo jak się wydaje.pozdrawiam
Twoje ciśnienie ( 100/65 ) jest ok, jeżeli sie dobrze czujesz ( tzn np. nie masz zawrotów głowy, bólu głowy ) Jeżeli masz wymienione przeze mnie ablo inne objawy sugerujace zbyt niskie cisnienie, radziłabym Ci przywrócic sól do diety, bo ona podwyzsza cisnienie. Pierwszy stopien cellulitu ma az 98% kobiet. Dziewczyny, czyli to jest fizjologia ;-)Jeżeli tak strasznie ci przeszkadza radze odlozyc 1200 zl i zapisac sie na 6 zabiegów RF ( W Kielcach mozna znalezc zabieg za 200zl, w Szczecinie mysle też ;-) oczywiscie dalej tez cwiczyc i odżywiac sie zdrowo :-)
WiadomościZakochani w gabinecie![]() Już nie w stylu kolacyjnym, kinowym, czy kawiarnianym, uwaga ? nadchodzi nowa moda; walentynki w salonie. Okazuje się, że standardowe pomysły na spędzenie 14 lutego przechodzą do lamusa, teraz nadszedł czas na oryginalność. Relaks, odprężenie i pielęgnacja we dwoje to jest to, zgodnie mówią zakochani! Więcej: |